Volkstuinpark Legendale

Korte historiek

De gemeente Oostkamp had al lang het idee om een volkstuinpark in te richten. In hun zoektocht naar een partner, kwamen ze terecht bij Tuinhier Groot-Oostkamp. We werden regelmatig op de hoogte gehouden, er werd rekening gehouden met ons advies en in samenwerking met de VLM richtte de gemeente dan dit park in. In de gemeenteraad werd een reglement goedgekeurd, Tuinhier Groot-Oostkamp maakte een gebruiksovereenkomst op en op maandag 12 april 2021 was een kort persmoment voorzien met de opening. Ondertussen stonden reeds een 30-tal geïnteresseerden in een tuintje op de wachtlijst.

Iedereen van hen werd aangeschreven door TH Groot-Oostkamp met het aanbod gratis deel te nemen aan een lessenreeks “Starten met een moestuin”. Door de coronamaatregelen werd de fysieke lessenreeks vervangen door webinars en heel wat tuinders in spe sloten aan. Vanaf april werden alle kandidaat-tuinders aangeschreven en konden ze hun tuintje komen kiezen. Rekening houdend met de corona-afspraken werden ze verwelkomd op het volkstuinpark.

Opening in april 2021:

Receptie voor alle gebruikers op 8/09/2021: Receptie Volkstuinen Legendalepark

Situering: Legendaledreef (ingang tussen huisnummers 33 en 35)

Contract inschrijving

Gebruiksovereenkomst

Ik zou graag gebruik maken van een volkstuintje. Wat moet ik doen?

We vragen u zo spoedig mogelijk om contact op te nemen met Luc Van Kerschaver die samen met Dina Deblaere in naam van TuinHier Groot-Oostkamp verantwoordelijk is voor het volkstuinpark. Hij neemt dan contact met u op om ,coronaveilig, het perceel eens te bekijken en eventueel verdere vragen of opmerkingen te bespreken.

Contacteer Luc of Dina via : Tel. 0495/ 73 40 29 of vtp.legendale@gmail.com